Τραγωδία στο Μάτι: Απαλλαγή της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας

Να απαλλαγεί η πρωην περιφερειάρχης και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου απο τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για την τραγωδία στο Μάτι πρότεινε ο εισγαγελέας της έδρας πόυ εκδικάζει την υπόθεση, Παναγιώτης Μανιάτης. Πρότεινε επισης την απαλλγή και του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη.

Προηγουμένως είχε αναδείξει και σήμερα το αλαλούμ στην επικοινωνία που επικράτησε τις ώρες τη φωτιάς στο Μάτι. Μέχρι αυτή την ώρα έχει ζητήσει την ενοχή του Χαραλαμπου Χιωνη για κάποιες από τις πράξεις που κατηγορείται, αλλά και την απαλλαγή 4 ακόμη κατηγορουμένων.

“Αυτό που προκρίθηκε ήταν μια κακή επιλογή αν όχι η χειρότερη από εκείνες που ήταν διαθέσιμες. Το να αφήνεται ο πληθυσμός ανενημέρωτοτος και ήσυχος για τον επερχόμενο κίνδυνο είναι απαράδεκτο και αδικαιολόγητο. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι η καλύτερη υπηρεσία που μπορούσε να προσφέρει το κράτος στους πολίτες ήταν αυτό που έγινε. Έπρεπε να είχε ακολουθηθεί διαφορετικός τρόπος ενημέρωσης των πολιτών από τις αρχές” ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός σχολιάζοντας την έλλειψη συντονισμού των πυροσβεστικών δυνάμεων.

“Για τα οχήματα αποδείχθηκε ότι κατέφθαναν χωρις να ενημερώνεται κανείς για την άφιξη τους ή πήγαιναν σε άσχετα σημεία, ενώ αλλά οχήματα επιχειρούσαν αυτοβούλως. Δεν υπήρχε καμία επικοινωνία με τροχαία. Αποδείχθηκε πλήρως ότι οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είχαν καμία ενημέρωση ως προς την πορεία της φωτιάς. Το πρόβλημα εκείνης της ημέρας ήταν η έλλειψη συντονισμού και η ασυνεννοησία”.

Μάλιστα, ο κ. Μανιάτης επικαλούμενος μαρτυρία αστυνομικού ανέφερε ότι κατέθεσε η βασική εντολή που δόθηκε ήταν το “κάνουμε ο,τι μπορούμε για να σώσουμε ανθρώπους περιουσίες και ζώα”. Όπως είπε

ο εισαγγελέας, “ο αστυνομικός κατεθεσε πως με δική του πρωτοβουλία μπήκε στο Μάτι για να κάνει διασώσεις. Δεν υπήρχε πυροσβεστική. Ο ίδιος μάρτυρας είπε ότι ενώ καιγόταν η περιοχή και καίγονταν τα πεύκα μπήκε πρώτος στην περιοχή και είδε μια περιοχή σαν να έχει περάσει πυρηνική βόμβα. Και όταν ρωτήθηκε αν είδε πυροσβεστικα στο Μάτι είπε όχι. Δεν είχε επικοινωνία με κανέναν στο πεδίο δεν του δόθηκε καμία εντολή ούτε για πώς θα μπορούσε να συνδράμει”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί